Reisverhaal: Met Oad naar Londen

Antwerpen, Parijs, Barcelona, Sevilla, Newcastle, Lissabon en Venetië, stuk voor stuk prachtige steden in Europa. Londen, dat is een stad die ik ook heb bezocht. Dit was alleen voor één dag en ik heb toch wel de wens om Londen nog eens te bezoeken voor een paar dagen.

En ik heb geluk! Volgende maand ga ik samen met drie vriendinnen naar deze wereldstad. Deze stedentrip heb ik cadeau gekregen. Omdat het afgelopen jaar niet makkelijk is geweest hebben mijn vriendinnen mij hiermee verrast. In mijn hoofd ben ik al van alles aan het plannen wat ik graag wil zien en wel doen. Een rommeltje is het. Gelukkig gaan we met een georganiseerd reis van Oad en daar is de reis deels ingevuld zoals wij dat willen.

Waarom zo graag naar Londen?

Om te beginnen is Londen natuurlijk een wereldstad. Het is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Een voordeel van Londen is dat het maar een uurtje vliegen is vanaf Amsterdam en voor de mensen die niet willen vliegen is natuurlijk reizen met de auto en de boot ook een goed alternatief. Zoals eerder genoemd ben ik zelf één keer eerder naar Londen geweest. Dit was helaas voor 1 dag. Maar in die dag ben ik verliefd geworden op de stad. Prachtig! Londen is gewoonweg anders dan de rest van Europa. Het feit dat men links rijdt, met een andere munteenheid betaald en de tijd een uur teruggaat is eigenlijk gek als je bedenkt dat Londen zo dichtbij is.

Dan heb ik het nog niet eens over de mooie rode dubbeldekkers, de zwarte Londense taxi’s en de vele pubs die Londen heeft. De sfeer die de stad uitstraalt geeft je het gevoel dat je echt op vakantie bent en je kunt je ogen uitkijken. Voor mijn gevoel heb ik in die ene dag niet de volledige stad kunnen zien zoals Londen is. Daarom heb ik ook ontzettend veel zin in de vakantie!

De reis naar Londen

Omdat we natuurlijk een aantal dagen hebben in de stad is goed voorbereid zijn geen overbodige luxe. Onze reis hebben we, zoals genoemd, geboekt bij Oad. Maandag 15 februari vertrekken we met de bus vanuit onze woonplaats Hilversum. Via België reizen we met de boot naar Londen, waar we in de loop van de middag arriveren in Londen.

De eerste dag, dinsdag, is er een uitgebreide stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden die wordt begeleid door een Nederlandssprekende gids. Een greep uit de bezienswaardigheden zijn St. Pauls Cathedral, Marble Arch, Hyde Park en niet te vergeten Buckingham Palace. Aansluiten kunnen we er voor kiezen om nog een boottocht te maken op de Thames. In de middag staat de Tower of Londen in de planning en in de avond pakken we waarschijnlijk tijd voor ons zelf.

Woensdag staat Windsor Castle in de planning. Een prachtig stukje Engelse historie als ik de reisgidsen moet geloven. Ik ben benieuwd! Wij hebben er voor gekozen om de woensdagavond een musical te gaan bezoeken. Welke dit gaat worden weten we nog niet, maar een bezoek aan Londen én een musical bezoeken is de ideale combinatie wat mij betreft.

Op dinsdag hebben we als het goed is St. Pauls Cathedral gezien van de buitenkant. Op donderdag gaan we deze kathedraal binnen. Verder kunnen we die dag zelf invullen. We hebben nog niet echt plannen voor deze dag. Maar ik denk dat we dat in Londen zelf gaan beslissen. Misschien een leuke pub bezoeken, naar Buckingham Palace om de wisseling van de wacht te zien of toch even kijken bij Harrods. Londen biedt genoeg mogelijkheden om de middag en de avond goed in te vullen.

Vrijdag 19 februari is het tijd om weer naar Nederland te gaan. We zullen na het ontbijt vertrekken naar Dover waar de boot nemen. In Nederland gaan we eerst met iedereen nog dineren en daarna zal iedereen weer naar zijn eigen huis gaan. Ik verwacht met heel veel mooie herinneringen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief