Kastelen en tuinen van Kent

5-daagse busreis Kastelen en tuinen van Kent

Graafschap Kent gelegen in zuid-oost Engeland met als hoofdstad Maidstone is rijk aan diverse kastelen en heel veel verschillende tuinen. We bezoeken hier een 3-tal kastelen met bijbehorende tuinen en niet te vergeten twee prachtige steden als Canterbury en Rochester met hun schitterende kathedralen

Dag 1

Is een reisdag, we worden s’morgens opgehaald bij ons ophaalpunt en gebracht naar Moerdijk waar we ontvangen worden met een kopje koffie of thee terwijl onze koffer in de betreffende bus wordt gezet voorzien van een prachtig Oad label. Via Belgie rijden we naar Duinkerken en na een strenge controle mogen we aan boord van de DFDS en kunnen we 2 uur genieten van een prachtige bootreis met als hoogtepunt de aankomst in Dover met zicht op de witte kliffen van Dover. Vergeet niet je klokje een uur terug te zetten naar de Engelse tijd. Na ontscheping is het nog een ruim uur rijden naar ons hotel voor de komende 4 nachten, Hotel Inn on the Lake in Gravesend. De kamers zijn allemaal geregeld en we worden weer verwacht om 19:00 uur voor het diner. Het diner is een 3-gangen keuzemenu en we moeten wel voor de hele periode vanavond al aangeven welke keuze we willen om het ze wat makkelijker te maken hebben we een vast tafel voor alle dagen.

Dag 2

Na het uitgebreide ontbijt met voldoende keuze voor een Engels of Intercontinentaal ontbijt stappen we in de bus. De afspraak is dat we elke dag 3 plaatsen rouleren zodat iedereen de kans krijgt om voorin plaats te nemen. We gaan op pad en als eerste bezoeken we de kathedraal van Canterbury, Engelands meest beroemde kathedraal welke ook staat op de werelderfgoedlijst.

Na voldoende tijd om ook Canterbury zelf te bekijken gaan we door naar Sissinghurst Castle de meest bekende tuinen ter wereld, aangelegd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Al ben je geen tuinliefhebber dan nog zal je dit prachtig vinden. Als je alle trappen in de torenkamer omhoog gaat heb je een prachtig uitzicht en kun je heel goed de verschillende tuinen zien. Na voldoende tijd rijden we eind van de middag weer terug naar ons hotel en maken gebruik van het diner waar wel wat consternatie ontstaat:  wat hebben we ook alweer  gekozen

Dag 3

Wederom weer in de bus na het ontbijt en netjes 3 plaatsen opgeschoven. Vandaag is een belangrijke dag want we gaan 2 prachtige kastelen bezoeken namelijk Hever Castle en Windsor Castle. We beginnen met Hever Castle een kasteel in Hever gelegen in het district Sevenoaks, het was de zetel van de familie van Anna Boleyn de 2de vrouw van de koning van Engeland Hendrik VIII ten tijde van 1533-1536. Het kasteel is helemaal in tact gebleven en er is goed te zien hoe men in die tijd geleefd heeft. Na de bezichtiging van het kasteel zijn de tuinen aan de beurt. Prachtige tuinen een beetje Italiaanse stijl en Renaissance stijl en voor een hapje of drankje kan men ook overal terecht. Sla vooral de leuke winkeltjes niet over met allerlei snuisterijen en leuke hebbe dingetjes.

Na voldoende tijd moeten we weer door, ditmaal naar het buitenhuis van de Engelse Koningin Elisabeth Windsor Castle gelegen in het plaatsje Windsor. Windsor Castle is een enorm groot kasteel waar de koningin zeer regelmatig vertoefd daarom is de toegang tot het kasteel aan zeer strenge regels verbonden en wordt alles heel streng gecontroleerd. We mogen een heel groot deel van het kasteel zien echter lang niet alles fotograferen wat ik erg jammer vond. Er staan zelfs wachters bij de uitgang die om de zoveel tijd een wisseling van de wacht doen. Een tip die we mee hebben gekregen is als eerste de St Georges Chapel te bezoeken, hier ligt koning Hendrik VIII met zijn 3de vrouw Jane Seymour begraven (de enige vrouw die hem een zoon heeft geschonken). Aan het eind van de middag weer terug naar ons hotel.

Dag 4

Na het ontbijt weer op weg ditmaal het laatste kasteel met zijn tuinen en als afsluiting Rochester een leuke plaats met veel antiek en curiosa winkeltjes en 2de hands boekwinkeltjes om lekker te struinen. Leeds Castle gelegen in het dorpje Leeds niet te verwarren met de stad Leeds die 300km verderop ligt. Leeds Castle wordt ook wel het mooiste kasteel ter wereld genoemd mede vanwege zijn ligging in het water omheind door 2 vierkante kilometer parken en tuinen. De beroemste eigenaar van het kasteel was Hendrik VIII, tegenwoordig is het kasteel in handen van de Leeds Castle foundation en is het een museum welke veel bezoekers trekt. Na Leeds Castle hebben we voldoende tijd om Rochester te ontdekken en keren we op tijd terug naar ons hotel.

Dag 5

Vandaag de laatste dag is weer een reisdag, we gaan vroeg op pad en rijden weer naar Dover om op tijd in te checken voor de ferrie. Vergeet niet je klokje een uur vooruit te zetten bij aankomst in Duinkerken! Na alle files rondom Antwerpen op vrijdagmiddag komen we eind van de middag weer aan in Moerdijk, hier wacht ons een lekker afscheids diner! Helaas komt aan alles een eind en voor je het weet zijn we weer op weg naar huis.

Oad bedankt het was een onvergetelijke reis, zeer goed verzorgt, ik heb genoten!

Ida van der Worp

Reisadviseur D-Reizen

Den-Bosch Arena

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief