Cornwall, Devon en Isle of Wight: beleef divers Zuid-Engeland

Aan Zuid-Engeland heb ik mijn hart verpand. De verschillende landschappen waar we doorrijden en de verhalen die daar bij horen zijn even bijzonder als mystiek. Van de uitgestrekte nationale parken tot stranden die het gevoel geven aan de Middellandse Zee te zijn. Wist u dat er in Zuid-Engeland zelfs palmbomen langs de kust groeien?

Isle of Wight

Eén van de mooiste plekken is het zonne-eiland Wight. Door het milde klimaat wordt dit eiland ook wel Garden Island genoemd. We bezoeken hier het Osborne House van koningin Victoria.

Nationaal Park DartmoorDartmoor NP

Dartmoor is zo uitgestrekt, zo woest en ledig met lange glooiende heuvels, vele heide velden en moerassen. Als we geluk hebben zien we hier de bekende Dartmoor pony’s. Na een bezoek aan dit nationale park rijden we verder zuidwaarts naar Newquay.

Cornwall

Om alles op ons gemak te kunnen bekijken slapen we in Newquay in Cornwall. Cornwall is anders dan andere graafschappen van het Verenigd Koninkrijk. Dit wordt mede veroorzaakt door het Keltische karakter. We bezoeken in deze omgeving natuurlijk de hoogtepunten op. Zo bezoeken we Lands’ End, het meest westelijke punt van Engeland. Hierna rijden we naar St. Michael’s Mount. Dit is een klein eiland met kasteel en geweldige tuinen erop. Wanneer het eb is, kan je hier naartoe lopen. De grootste botanische tuin ter wereld is het Eden Project bij St. Austel. Hier kan je genieten van diverse tuinen en bijzondere kassen wat enorme glazen bollen zijn.

Devon

In Barnstaple, de hoofdstad van Devon, hebben we een dag vrij. Hier is van alles te doen. Het is bijvoorbeeld leuk om een fiets te huren en langs de rivier de Taw te fietsen naar de marktplaats Bideford. Ook kan je lekker winkelen of wandelen langs het strand. De zondag is een leuke dag, wandelend bezoeken we Lynton gelegen in Exmoor nationaal park. Wandel door het gezellige centrum met leuke winkeltjes of ga met het treintje naar het hoger gelegen Lynmouth. Natuurlijk mag tijdens de reis een high tea niet ontbreken. Tot slot brengen we een bezoek aan de prachtige tuinen van Arlington.

Bath en StonehengeGB- Bath

De stad Bath mag tijdens deze reis niet vergeten worden.  Bath is een historische stad vooral bekend van het Romeinse badhuis wat zeker een bezoek waard is. Je kunt er ook voor kiezen om door de stand rond te dwalen de Romeinse stad of u rond laten rijden in een open dubbeldekker. Tot slot bezoeken we het mysterieuze Stonehenge en Leeds Castle dat midden in prachtige tuinen ligt en één van de bekendste gebouwen van Engeland is.

Wat maakt Zuid-Engeland zo bijzonder

  • – Isle of Wight
  • – Nationale parken Dartmoor en Exmoor
  • – Michaels Mount en Lands’ end
  • – Het milde klimaat met vaak lekker weer en palmbomen
  • – De routes die we rijden door het afwisselende landschap

Kortom een hele mooie reis met vele hoogtepunten en zeer veel afwisseling. Gaat u mee met mij door het mooie zuiden van Engeland? Bekijk hier de reis voor meer informatie en om te reserveren.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief