Sauerland, 7 bezienswaardigheden!

Sauerland

Ga je op vakantie naar Sauerland in Duitsland? Dan moet je zeker deze bezienswaardigheden zien.

Winterberg

Winterberg is het belangrijkste toeristische centrum van Sauerland. In de winter kun je er genieten van de wintersport en allerlei winteractiviteiten. In de zomer is het een perfect gebied om te mountainbiken, wandelen, fietsen en om te klimmen en te rodelen.

Burcht van Altena

De Burcht van Altena ligt op een heuvelrug en biedt een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Bezoek het museum en kom alles te weten over de Burcht van Altena.

Fort Fun

Wanneer je Sauerland bezoekt met kinderen , dan moet je naar Fort Fun. In dit avonturenland kunnen kinderen zich uitleven in diverse achtbanen, rodelbanen en diverse andere attracties.

Slot Berleburg

Dit kasteel ligt in de plaats Bad Berleburg en wordt als één van de weinige kastelen in Sauerland nog steeds bewoond.

Ertsmijnen

In de Ertsmijnen in Ramsbeck kun je alles leren over de ertsenmijnbouw. Met een treintje ga je zeshonderd meter onder de grond. Hier krijg je een rondleiding en vertelt men hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd bedreven. Je kunt hier een uitgebreide collectie mineralen en stenen bekijken in het bijbehorende museum.

Druipsteengrotten Atthöhle

De Attahöhle is het grootste grottenstelsel van Duitsland. Laat je verbazen door de eeuwenoude stalagmieten en stalactieten. Het grottenstelsel werd in 1907 per toeval ontdekt.

Barokresidentie Arolsen

In de gemeente Bad Arolsen bevindt zich nog altijd de residentie van Waldeck-Pyrmont, neven en nichten van de Oranjes. Een deel van het prachtige kasteel is te bezichtigen. Ook kun je je verwonderen over de plafondschilderingen met Griekse mythologische figuren, het authentieke meubilair en de zijvleugels met bijzondere wisseltentoonstellingen.

Bekijk hier een reis naar het Sauerland>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief