Mecklenburg-Vorpommern Oost-Duitsland: immer faszinierend

Meer dan dertig jaar ben ik als chauffeur/reisleider in dienst bij Oad, waarvan ik de laatste elf jaar zeer geboeid ben door het noorden van Duitsland. In Mecklenburg-Vorpommern vindt u geen hoge bergen maar een prachtige natuur met uitgestrekte glooiende landbouwgronden, bossen, oude Hanzesteden, kastelen, een prachtige kustlijn en een geschiedenis waar iedereen graag meer over hoort.

Herinneringen aan Oost-Duitsland

Ik neem u mee op een reis door een gebied waar 26 jaar geleden nog nauwelijks westerse toeristen kwamen. Er is de laatste jaren behoorlijk wat veranderd, maar de herinneringen aan Oost-Duitsland zijn op verschillende plekken nog steeds tastbaar. Dit kunt u met eigen ogen aanschouwen in het museum in Schlagsdorf, een voormalige grensplaats. De combinatie van natuurschoon en een interessante geschiedenis maken deze reis zo bijzonder.

Genieten van de omgevingMecklenburger Seenplatte Duitsland

Iedere reis is het weer geweldig om mijn ervaringen van elf jaar reizen door dit mooie Duitse Bundesland in verhalen aan u te vertellen. Dat doe ik tijdens de vele mooie excursies die we maken. Zo maken we uitgebreid kennis met de Hanzesteden Wismar en Rostock waar natuurlijk ontzettend veel over te vertellen valt. En wist u dat onze Koninklijke Familie hier ook een verleden heeft? In Schwerin werd Prins Hendrik, de grootvader van Beatrix, geboren en Hitzacker is de geboorteplaats van Prins Claus. Daarnaast is er ruim de tijd om te genieten van de prachtige en unieke natuur die we hier aantreffen. Dat doen we niet alleen met de bus, maar ook per boot tijdens een heerlijke rondvaart over één van de vele meren die het gebied rijk is.

Landhotel Spornitz***

En wat is er nou fijner dan ‘s avonds na een dag vol indrukken terug te keren naar ons geweldige Landhotel Spornitz. Het hotel, onder de vlag van onze Nederlandse familie Van der Valk, staat garant voor een prettige sfeer en heerlijke dinerbuffetten.

Ik hoop ook u te mogen begroeten in dit bijzondere stukje Duitsland. Bekijk hier de reis voor meer informatie en om te boeken.

Auf Wiedersehen!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief