Het Duitse Harz

Harz

De Harz is een middelgebergte in Duitsland dat zich uitstrekt over de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. Dit gebied is rijkelijk beloond met oneindige loof- en naaldbossen, steile rotsen, glooiende heuvels en heldere meren.

Bezienswaardigheden Harz:

Bocksberg

Deze 727 meter hoge berg ligt aan de voet van Hahnenklee-Bockswiese. Geniet van de prachtige uitzichten op weg naar boven. In de winter is dit een skigebied bij uitstek.

Brocken

De berg Brocken is 1141 meter hoog en kenmerkt zich door een ruw klimaat, wat je kunt vergelijken met het klimaat in de Alpen. Hier ligt vrijwel het gehele jaar door sneeuw, van september tot eind april.

Braunlage

Wanneer je van wandelen houdt moet je naar Braunlage gaan. Bewandel de 97 kilometer lange heksenroute, de Harzer Hexenstieg.

Mijnstad Rammelsberg

Mijnstad Rammelsberg heeft zijn naam te danken aan de ertsmijn Rammelsberg, deze mijn werd als enige ter wereld gedurende 1000 jaar permanent gebruikt.

Kasteel Wernigerode

In het gelijknamige stadje ligt Slot Wernigerode. Het kasteel werd vooral gebruikt door de Duitse keizer in de middeleeuwen die hem gebruikte tijdens zijn jachtpartijen in de Harz.

Glasmanufaktur Harzkristall

Deze glas fabriek is één van de weinige fabrieken in Duitsland die nog mond geblazen glas produceren. Tijdens een bezoek leer je alles over het thema glas en kun je bovendien zelf een glas of decorkogel blazen.

Bekijk hier al onze reizen naar het Duitse Harz>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief