Top 10 Tips voor jouw bezoek aan Disneyland® Paris!

Ga jij binnenkort naar Disneyland® Paris en wil je het meeste halen uit je bezoek? Dan hebben wij speciaal voor jou de beste 10 tips om optimaal te genieten van je bezoek.

1. Goede voorbereiding
Bestudeer voordat je de Disney® Parken gaat bezoeken goed de plattegrond. Kijk welke attracties je echt graag wilt doen en welke shows (zodra deze weer toegankelijk zijn) je wilt bezoeken. Dit kun je heel eenvoudig vooraf doen via de gratis Disneyland Paris app.

2. Gratis Disneyland Paris app voor iPhone en Android
Download voor je verblijf de gratis app van Disneyland Paris. Deze app geeft je alle informatie over de Disney® Parken, shows en parades. Bovendien kan je via de app de wachttijden bij attracties nagaan en details van gesloten attracties opvragen. Maar dat is nog niet alles, je kunt via de app een tafel in je favoriete restaurant reserveren, een Standby Pass reserveren of een Disney Premier Access pas kopen.

3. Standby Pass
Om de wachttijd voor enkele populaire attracties te verkorten, dien je tijdens bepaalde periodes van de dag een Standby Pass te reserveren voor deze attracties. Dit doe je gratis via de Disneyland Paris app. Je krijgt de eerst volgende beschikbare tijdslot toegewezen om aan te sluiten in de wachtrij. Tot het tijdslot kun je genieten van andere attracties in de Parken. Op het aangegeven tijdslot ga je naar de attractie en kun je aansluiten in de wachtrij. Deze service is alleen op de dag zelf te activeren als je in de Parken bent.

4. Disney Premier Access
Voor enkele attracties is het mogelijk om in de Disneyland Paris app een Premier Access pas te kopen. Je slaat dan de wachtrij over en kunt via een snelle rij de attractie betreden. Zo profiteer je optimaal van je dag. De prijs varieert per attractie en per dag van bezoek. De prijzen liggen tussen € 8,- en €15,-. Deze service is alleen op de dag zelf te activeren als je in de Parken bent.

5. Eten in Disneyland Paris
Houd er rekening mee dat het van 12.00 tot 14.00 uur en na 18.00 uur drukken kan zijn in de restaurants. Probeer dus een vroege of juist late lunch of diner te nemen. Er zijn volop eetmogelijkheden in beide Parken en in Disney® Village. Van een snelle maaltijd tot uitgebreid dineren. Bij je Oad reisbescheiden ontvang je kortingsvouchers tot 20% voor Earl of Sandwich, Planet Hollywood, Rainforest Café en King Ludwig’s Castle.

6. Met kleine kinderen naar Disneyland Paris
Disneyland Paris is geschikt voor jong en oud. Wil je als ouders toch graag in een attractie waar je kindje nog niet in mag? Maak dan gebruik van de speciale Rider-switch service: één van de ouders staat maar in de rij, terwijl de andere ouder met het kindje wacht totdat de eerste ouder is geweest. Daarna wordt er geswitcht, waardoor de 2e ouder niet opnieuw in de rij hoeft te staan.
Het Baby Care Center is ingericht om baby’s te verzorgen en flessen op te warmen. Er is babyvoeding te koop. Je kindje wandelt er wat af op een dag, een buggy meenemen is aan te raden. Heb je geen buggy meer? Dan kun je bij de Stroller Rentals een buggy voor 1 dag huren.

7. Pass Sanitaire
De Pass Sanitaire is een gezondheidsverklaring ook wel een coronabewijs genoemd. Voordat je je hotel in kunt of de Disney Parken en Disney Village kunt betreden dien je je bewijs van vaccinatie, herstelbewijs of negatieve PCR- of antigeentest te kunnen laten zien in de coronacheck app. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. De Internationale QR-code in de Nederlandse CoronaCheck app wordt in Disneyland Paris geaccepteerd als coronabewijs. Het gele boekje wordt niet geaccepteerd, aangezien deze niet over een QR-code beschikt. Meer informatie vind je op Disneylandparis.com of op wijsopreis.nl.

8. Slaap je in een Geselecteerd of Aangesloten hotel?
Probeer op tijd te ontbijten, de meeste gasten ontbijten tussen 08.30 en 09.30 uur. De Parken gaan over het algemeen om 10.00 uur open. Zorg dat je ruim van tevoren de gratis shuttlebus naar de Parken neemt en houd rekening met de tassencontrole en Pass Sanitaire controle bij de ingang van de Parken. Zo ben je als één van de eersten om 10.00 uur in één van de Parken.

9. Achtbanen
Houd je van achtbanen? Dan zou ik meteen bij binnenkomst naar je favoriete achtbaan gaan. In het Disneyland® Park is het ’s ochtends nog rustig bij Indiana Jones and the Temple of Peril, gelegen achterin Adventureland. De meeste gasten komen hier pas in de loop van de dag langs. Bezoek je het Walt Disney Studios® Park, dan is Crush’s Coaster de attractie waar je het eerste ’s ochtends vroeg bij opening van het Park naartoe moet gaan.

10. Vaker Disneyland Paris bezocht?
Ben je al vaker in Disneyland Paris geweest? Ga dan eens in attracties die je waarschijnlijk tijdens je eerste of tweede bezoek niet bezocht hebt. Denk bijvoorbeeld aan Alice’s Curious Labyrinth, het doolhof van het sprookje Alice in Wonderland of vaar met een bootje langs allerlei sprookjes in Le Pays de Contes de Fées. Bekijk het Kasteel van Doornroosje eens goed van binnen, op de eerste verdieping wordt het verhaal van Doornroosje in glas in lood uitgelegd en onderin het kasteel vind je de draak. Loop door de Passage d’Aladdin, waar zijn verhaal wordt uitgebeeld. Maak kennis met Stitch tijdens zijn show Stitch Live!, een aanrader voor volwassenen en kinderen die een beetje Engels begrijpen. Wil je meer over de Parken leren? Boek dan een rondleiding met een gids door beide Parken, mogelijk in Engels, Frans of Spaans.

Kun je niet wachten om Disneyland Paris te bezoeken? Kijk dan hier welk arrangement het beste bij jouw wensen past.
Of ga met ons mee naar het spectaculaire evenement in januari 2022! Kijk hier voor de aanbieding.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief