Star Wars: Season of the Force in Disneyland® Paris

Disneyland® Paris

Afgelopen februari genoot ik van een weekend Disneyland® Paris. Nu heb ik het geluk dat ik als product manager meerdere malen per jaar naar deze magische bestemming toe ga. Maar deze keer Disneyland Pariswas ik er privé, met een vriendin en zonder kids. Een heel weekend voor mezelf en alle tijd om beide parken weer eens uitgebreid te bezoeken.
En wat geweldig: er licht sneeuw! Hierdoor lijkt alles nog magischer. Het personeel zorgt ervoor dat de paden sneeuwvrij zijn en iedereen dus optimaal geniet van de winterse sfeer. Bovendien staat Star Wars centraal dit weekend.

Star Wars: Season of the Force

Van 13 januari t/m 25 maart staat het Walt Disney Studios Park in het teken van Star Wars: Season of the Force. Ik ben zelf vooral fan van de klassieke Disney verhalen, maar degene die met mij mee is, is groot Star Wars fan. Dus dit weekend staat in teken van Storm Troopers, Darth Vader en vele anderen.

We beginnen in het Disneyland Park. Als eerste halen we een gratis FastPass voor Star Tours: The Adventures Continue. Vervolgens proberen we nieuwe versie van Space Mountain, genaamd Hyperspace Mountain uit. Niet alleen de attractie is omgetoverd tot een galaxy far, far away, maar ook de karretjes zijn vervangen voor hele comfortabele nieuwe. Na dit gave ritje gaan we in Star Tours. Dankzij de FastPass zitten we binnen 10 minuten in de attractie. Deze spannende 3D-ruimtereis langs allerlei bekende planeten zoals Jakku, Hoth en Death Star is spectaculair. Vervolgens eindigen we met een meet & greet met Darth Vader. De echte fan mag dit niet missen!

25 jaar Disneyland Paris

Omdat Disneyland Paris 25 jaar bestaat zijn er allerlei nieuwe shows. Een aanrader is Mickey presents: Happy Anniversary Disneyland Paris. Deze show kan ik niet vaak genoeg zien, dus uiteraard25 jaar Disneyland Paris staat deze op het programma. Bijna alle vrienden van Mickey komen voor in deze show zoals knabbel en babbel, Peter Pan, Buzz Lightyear, Alice in Wonderland, Winnie de Pooh en zijn goede vriend Goofy.

Walt Disney Studios® Park

Na de lunch is het tijd voor de Studios. Bij binnenkomst in Studio 1 zie je al allerlei reproducties van o.a. de TIE fighter en de X-wing.  Buiten vind je een aantal ruimteschepen. Als eerste genieten we van de First Order March waar de Storm Troopers indrukwekkend komen aanlopen onder leiding van hun captain. Vervolgens bekijken we de show Star Wars: A Galaxy Far, Far Away, op het podium voor de Tower of Terror. Zelfs voor een niet fan zoals ik een bijzondere show. Na afloop van de show lopen een aantal Storm Troopers rond, zodat je met ze op de foto kan. Eenmaal je foto gemaakt, kan je deze delen via twitter en instagram met #FaceTheForce. De kans bestaat dat je dan je foto op het grote scherm op het plein van Production Courtyard terug ziet.

Show Star Wars: A Galactic Celebration

’s Avonds staan we op tijd klaar op het plein van Production Courtyard om de show Star Wars: A Galactic Celebration te bekijken. Op de Tower of Terror wordt het verhaal van Star Wars Star Wars Disneyland Parisgeprojecteerd met special effects, spannende muziek en uiteraard wordt op het podium het verhaal uitgebeeld door alle Star Wars figuren.

Dineren in Disney Village®

Na de show genieten we van een heerlijk diner bij Steakhouse in Disney Village en praten we na over de dag. Voor een niet Star Wars fan was het een indrukwekkende dag met prachtige shows. En na zo vaak de namen gehoord te hebben, weet ik nu eindelijk wie Luke Skywalker en Chewbecca zijn.

Wil jij ook binnenkort naar Disneyland Paris? Bekijk dan hier de aanbiedingen en Last minutes.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief