Hoe haal je het meeste uit je bezoek aan Disneyland Paris?

Ga je voor de eerste keer naar Disneyland® Paris? Dan raad ik je aan om minimaal 3 dagen te gaan. Disneyland Paris bestaat uit 2 parken en Disney Village®. Het Disneyland® Park is bijna 25 jaar geleden geopend en in dit park heb je al dagen nodig om alle attracties en shows te beleven. In 2002 opende het Walt Disney Studios® Park haar deuren. Ook voor dit 2e park geldt dat je hier zeker 2 dagen nodig hebt om alles te ervaren.

10 tips

 1. Bestudeer de plattegrond
  Bestudeer voordat je de parken gaat bezoeken goed de plattegrond. Kijk welke attracties je echt graag wilt doen en welke shows je wilt bezoeken. Elke week komt er een nieuw entertainment programma uit. Hierin staat precies waar je de Disney figuren kunt ontmoeten en hoe laat welke shows plaats vinden. De plattegrond en het entertainment programma vind je aan de ingang van de parken.
 2. Gratis FASTPASS®
  Zorg dat je meteen ’s ochtends een gratis FASTPASS® ophaalt voor je favoriete attractie. Met de gratis FASTPASS kun je via een aparte ingang de attractie naar binnen. Hierdoor sla je een heel stuk in de wachtrij over en verkort je dus de wachttijd. Bij de meeste grote attracties staan automaten, hier scan je je toegangsticket  en dan komt er een ticket, je gratis FASTPASS, uit het automaat vallen. Je kunt per keer 1 gratis FASTPASS halen. De volgende attracties hebben een FASTPASS mogelijkheid:
  Disneyland Park:
  • Indiana JonesTM and the Temple of Peril • Space Mountain: Mission 2 • Buzz Lightyear Laser Blast •Peter Pan’s Flight •Big Thunder Mountain • Star Tours
  Walt Disney Studios Park:
  • The Twilight Zone Tower of TerrorTM • Flying Carpets over Agrabah® • Ratatouille: The Adventure • Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmit
 3. Single Rider
  Een aantal attracties beschikt over de Single Rider mogelijkheid. Wil je alleen in een attractie of vind je het niet erg om de attractie alleen te beleven? Dan kun je in de Single Rider rij aansluiten. Vaak is deze wachttijd een stuk korter dan de gewone wachtrij.
 4. Eten in Disneyland Paris
  Houd er rekening mee dat het van 12.00 tot 14.00 uur en na 18.00 uur erg druk is in de restaurants. Probeer dus een vroege of juist late lunch of diner te nemen. Er zitten voldoende eetmogelijkheden in beide parken en in Disney Village. Van een snelle maaltijd tot uitgebreid dineren. Wil je van tevoren weten wat je kwijt bent? Boek dan vooraf half- of volpension . Deze kun je in alle Disney restaurants gebruiken. Eet je liever een broodje tussen de middag? Geniet van een heerlijk warm broodje bij Earl of Sandwich. Bij je Oad reisbescheiden ontvang je een kortingsvoucher van 20% voor Earl of Sandwich en Planet Hollywood.
 5. Met kleine kinderen naar Disneyland Paris
  Disneyland Paris is geschikt voor jong en oud. Wil je als ouders toch graag in een attractie waar je kindje nog niet in mag? Maak dan gebruik van de speciale baby-switch service: 1 van de ouders staat maar in de rij, terwijl de andere ouder met het kindje wacht totdat de eerste ouder is geweest. Daarna wordt er geswitcht, waardoor de 2e ouder niet opnieuw in de rij hoeft te staan.
  De Baby Care Center is ingericht om baby’s te verzorgen en flessen op te warmen. Er is babyvoeding te koop. Je kindje wandelt er wat af op een dag, een buggy meenemen is geen overbodige luxe. Heb je geen buggy meer? Dan kun je bij de Stroller Rentals een buggy voor 1 dag huren.
 6. Slaap je in een Geselecteerd of Aangesloten hotel?
  Probeer op tijd te ontbijten, de meeste gasten ontbijten tussen 08.30 en 09.30 uur. De parken gaan over het algemeen om 10.00 uur open. Zorg dat je ruim van te voren de gratis shuttlebus naar de parken neemt en houd rekening met de tassencontrole bij de ingang van de parken. Zo ben je als één van de eersten om 10.00 uur in het park.
 7. Disney Dreams®!
  Een echte aanrader is de spectaculaire avondshow Disney Dreams®!. Deze show met kleurige projecties, lasers en fonteinen vindt elke dag plaats rond sluitingstijd van het Disneyland Park. In een half uur neemt Peter Pan je mee op een reis langs de mooiste Disney verhalen.
 8. Achtbanen
  Houd je van achtbanen dan zou ik meteen bij binnenkomst naar je favoriete achtbaan gaan. In het Disneyland Park is het ’s ochtends nog rustig bij Indiana Jones and the Temple of Peril, gelegen achterin Adventureland. De meeste gasten komen hier pas in de loop van de dag langs. Bezoek je het Walt Disney Studios Park, dan is Crush’s Coaster de attractie waar je het eerste ’s ochtends vroeg bij opening van het park naartoe moet gaan. Deze attractie beschikt niet over een FASTPASS en is razend populair.
 9. Gratis Disneyland Paris app voor Iphone en Android
  Download voor je verblijf de gratis app van Disneyland Paris. Deze app geeft je alle informatie over de Disney® Parken, shows en parades. Bovendien kan je via de app de wachttijden bij attracties nagaan en details van gesloten attracties opvragen.
 10. Vaker Disneyland Paris bezocht?
  Ben je al vaker in Disneyland Paris geweest? Ga dan eens in attracties die je waarschijnlijk tijdens je eerste of tweede bezoek niet bezocht hebt. Denk bijvoorbeeld aan Alice’s Curious Labyrinth, het doolhof van het sprookje Alice in Wonderland of vaar met een bootje langs allerlei sprookjes in Le Pays de Contes de Fées. Bekijk het Kasteel van Doornroosje van binnen eens goed, op de eerste verdieping wordt het verhaal van Doornroosje in glas in lood uitgelegd en onderin het kasteel vind je de draak. Loop eens door de Passage d’Aladdin, waar zijn verhaal wordt uitgebeeld. Maak kennis met Stitch tijdens zijn show Stitch Live!, aanrader voor volwassenen en kinderen die een beetje Engels begrijpen. Ontdek hoe de tekenfilm tot leven komt en leer zelf een Disney figuur te tekenen in Art of Disney Animation, hier ben je zo een uurtje zoet. Wil je meer over de parken leren? Boek dan eens een rondleiding met een gids door beide parken, mogelijk in Engels, Frans of Spaans.

Kun je niet wachten om Disneyland Paris te bezoeken? Kijk dan hier welk arrangement het beste bij jouw wensen past.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief