Denemarken, de ideale vakantiebestemming

Denemarken is de ideale vakantiebestemming voor jong en oud! In het hele land zijn vele leuke bezienswaardigheden en attracties te vinden. Daarnaast biedt Denemarken ook een uitgebreid aanbod aan accommodaties.

Cultuur:

Wist je dat Denemarken over de beste viswateren van Europa beschikt? Dus hou je van vissen, dan moet je echt een keer in Denemarken zijn geweest.

Ook op het gebied van cultuur heeft Denemarken het nodige te bieden. Door het hele land zijn nog veel oude nederzettingen van de Vikingen te vinden. Maar ook de oude kastelen en landgoederen zijn zeker een bezoek waard.

Daarnaast mag een bezoek aan Kopenhagen zeker niet ontbreken. Deze prachtige stad met ruim 1,5 miljoen inwoners beschikt over kleurrijke gebouwen, designwinkels en topmusea.

In het centrum van Kopenhagen zijn ook veel gezellige restaurants, kroegen en theaters te vinden. Ook het oude pretpark Tivoli, dat gewoon midden Kopenhagen staat, is een echte aanrader.

Algemene informatie over Denemarken:

Denemarken is qua oppervlakte net iets groter dan Nederland en telt circa 5,6 miljoen inwoners. Daarnaast heeft Denemarken een kustlijn van maar liefst 7300 kilometer en beschikt het land over meer dan vierhonderd eilanden! Het schiereiland Jutland, vormt samen met de grote eilanden Funen, Seeland, Lolland en alle andere eilanden, het mooie vakantieland Denemarken.

Bekijk hier al onze reizen naar Denemarken>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief