Music Show Scotland

Oad en Music Show Scotland

Eén van de samenwerkingen waar Oad trots op is, is die met Music Show Scotland. Dit spektakel is groot geworden door klein te blijven. Wat ooit gestart is in de lokale sporthal in Borculo in de Achterhoek is nu uitgegroeid tot een van de grootste indoor muziek spektakels van Europa. Maar misschien doen we Music Show Scotland daar zelfs nog te kort mee. De show beperkt zich namelijk niet alleen tot muziek maar het totale gezelschap bestaat uit 200 muzikanten, dansers en vocalisten ze hebben een zelfs een heuse Castleband met drum, viool, gitaar etc.

Groot, groter, groots,

De basis van het succes is de Borculose vereniging Highland Valley Pipes & Drums. Samen met soms wel elf andere bands verzorgen zij een geweldige live show waar een gemiddelde wereldster jaloers op zou zijn. Om een beeld te geven van het gigantische formaat van deze show, hierbij een aantal artikelen op het boodschappenlijstje van zaken die mee gaan naar een weekendje Music Show Scotland:
Geluidsinstallatie van 30.000 watt
40 microfoons
1500 meter kabel
Licht installatie van 350.000 watt
5 bussen (Oad natuurlijk)
70 liter soep
40 broden
6 kilo boter
5 kilo broodbeleg
Eigen mobiele keuken
Ga zo maar door…

Kasteel Music Show Scotland

Het pronkstuk van de show is absoluut het eigen levensgrote kasteel. Het bouwwerk is werkelijk gigantisch met vier verdiepingen, torens en poort. Het kasteel is 40 meter lang, 15 meter hoog en 6,5 meter diep. Het geheel weegt in totaal circa 25 ton. Het is dan ook geen voorzetwandje maar echt een onderdeel van de show waar ook regelmatig artiesten tussen de torens verschijnen en er staan zelfs een aantal kanonnen op.

Christmas Special Music Show Scotland

Na optredens in Duitsland, Zwitserland en België voor gemiddeld 13.000 fans en uitverkochte shows in Ahoy is er nu als volgende uitdaging de GelreDome. Deze vesting zal ook ingenomen worden met een geweldige kerstshow. De kerstshow bestaat uit een gevarieerd drie uur durende show vol met muziek, dans & entertainment. Iets wat we wel kunnen overlaten aan deze ras artiesten. Het kasteel zal weer een prominente rol spelen bij deze indoor-pipeshow en men zal u spektakel bieden met de pipes, Schotse kilt, full dress en bontmuts. Ook zal u vermaakt worden met dans van bijvoorbeeld Het Schotse Highland Dancing en het Ierse Tapdancing, bekend van o.a. Riverdance, en zang.

Bekijk hier Music Show Scotland arrangementen
Bekijk hier een mooie clip van een van de voorgaande shows:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief