Ervaar de ultieme wintersport vakantie in Canada!

Wintersport in Canada wie wil dat nou niet? Wij zijn de gelukkigen die het mee mogen maken. Op donderdag 1 februari vertrekken wij met KLM naar Edmonton en onze ski uitrusting kan gratis mee. Na een fijne rechtstreekse vlucht komen we op tijd (om 15.30 uur) in Edmonton aan.
De chauffeur staat ons al op te wachten en brengt ons in ca. 4 1/2 uur naar de Marmot Lodge in Jasper. Het is een lange rit voor Nederlandse begrippen maar onderweg genieten we van het geweldige landschap van de machtige Rockies.

Hotel Marmot Lodge in Jasper

Bij het inchecken ontvangen wij direct onze ski passen en de kaartjes voor de bus die je naar het ski gebied Marmot Bassin brengt. Heel fijn dat dit allemaal inbegrepen is bij Oad
Marmot Lodge ligt aan het begin van de plaats Jasper en is een gezellige lodge met prima kamers. Het heeft een leuk binnenzwembad en een hot tub.
Marmot Lodge biedt een prima ontbijt aan waar wij elke ochtend gebruik van maken. Het is ook mogelijk om ‘s avonds in het restaurant te dineren. De dames bij de receptie zijn erg vriendelijk en reserveren indien gewenst diverse excursies. Jasper is een gezellige plaats met alle voorzieningen en de mensen hier zijn bijzonder vriendelijk en hulpvaardig.

Skigebied Marmot Basin, Canada

De ski bus stopt voor het hotel en brengt je in ca. 40 minuten naar het ski gebied. Het is een prachtige route die je naar het Marmot Bassin skigebied brengt. De ski bus vertrekt op vaste tijden dus hier moet je wel rekening mee houden. Wij hebben heerlijk kunnen skiën en de poeder sneeuw is echt geweldig! Naast de geweldige sneeuw zijn de pistes zeer divers en voor ieder type skiër zijn er veel afdelingen.

Zoveel meer dan skiën

Naast het skiën is hier nog veel meer te beleven. Zo hebben een Wild Life tour gedaan waarbij je een mooi beeld krijgt van het Jasper National Park en het wild dat in dit park leeft. De natuur is prachtig.
Wat je zeker moet doen als je in Jasper bent is de Maligne Canyon Ice Walk. Dit is een echte aanrader!
Wij worden op tijd bij ons hotel opgehaald en naar een sportzaak gebracht waar wij onze uitrusting krijgen. Deze bestaat uit gevoerde laarzen, ijzers, veiligheidshelm en heaters voor je handen en voeten want de verwachte temperatuur is -22 garden Celsius. Daarna is het tijd om op pad te gaan. Op de bevroren rivierbedding uitgesleten in de bergen krijgen wij een 2 uur durende rondleiding. De bevroren watervallen zijn prachtig en de route er naar toe ook. De gids was erg kundig en vertelde veel details. Bovendien hij hield de veiligheid ook scherp in de gaten.

Tips voor een fantastische wintersport ervaring in JasperMarieke in Canada

– Maligne Canyon Ice Walk
– Wildlife Discovery Tour
– Neem spierbalsem mee. Na al die afdalingen van de mooiste pistes ligt spierpijn op de loer.
– Het kan in Canada erg koud zijn, dus neem goede warme kleding mee.

Oad bedankt voor deze geweldige reis!

Marieke van der Wal-Vorstenbosch
Reisburo Bernisse

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief