Canada

Canada

Eén van de meest bijzondere bestemmingen om te gaan skiën, is toch wel Canada. Het duurt even voor je er bent en het is niet heel gemakkelijk om het verre land te bereiken, maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard. Want een wintersport in Canada is geen gewone wintersport. Het is een unieke belevenis die je de rest van je leven bij blijft.

Skigebieden in Canada

De bekendste en meest bezochte skigebieden zijn Lake Louise Ski Resort, Banff Mount Norquay en Whistler Blackbomb. Banff bestaat uit de gebieden Banff Mount Norquay en Sunshine Village. De skigebieden Lake Louise Ski Resort en Banff zijn te vinden middenin het waanzinnige natuurpark Banff National park. Whistler ligt op nog geen twee uur afstand van Vancouver. Het gebied bestaat uit twee gigantische bergen, Whistler en Blackbomb Mountain. Met de skibus, die overigens gratis is, kun je deze skigebieden heel eenvoudig bereiken.

Sneeuwzeker skiën

Als je gaat wintersporten in Canada, ben je verzekerd van perfecte sneeuw. De toppen van de bergen in de skigebieden liggen rond de 2500 meter. Er valt gemiddeld zo’n 5 meter verse sneeuw per winter. De winterseizoenen duren erg lang, zo kun je in de meeste skigebieden van begin november tot eind mei skiën. In Canada ligt over het algemeen poedersneeuw, dit komt doordat er in Canada een vrij droge lucht hangt.

Bekijk hier alle reizen naar Canada>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief