5 busreizen naar de meest adembenemende watervallen in Europa

Het is één van de meest magische natuurverschijnselen ter wereld, een waterval. Het blijft bijzonder, vindt u niet? Daarom brengt Oad u graag naar de meest adembenemende watervallen op de mooiste plekjes in Europa. Welke reizen dat zijn? Ontdek ze hieronder.

1. De tweeling-waterval in Noorwegen

Tijdens de rondreis Fjordenland Noorwegen rijden we naar de imposante waterval Låtefossen, ook wel tweeling-waterval genoemd. Het water stroomt namelijk via twee watervallen naar beneden om vlak bij de brug bij elkaar te komen. Erg indrukwekkend, als u het ons vraagt, want de waterval is wel 165 meter hoog!

 

 

 

 

 

 

 

 

2. De ’25 Fontes’

Tijdens de wandelvakantie op Madeira wandelen we door het larierwoud naar de Risco waterval, welke zich 100 meter naar beneden stort. Daarna gaan we verder naar de ’25 Fontes’, oftewel de 25 bronnen. Een super indrukwekkende plaats waar natuurlijke waterbronnen in een halve cirkel in een goudkleurig meertje stort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Plitvice meren

Bij meerdere reizen door Kroatië gaan we naar het Plitvice Nationaal Park. Dat begrijpt u vast, na het zien van de prachtige beelden van de Plitvice meren. Het is het grootste nationaal park van Kroatië en tevens ook één van de oudste in Zuidoost-Europa. De 16 meren worden met elkaar verbonden via wel 90 watervallen! Bent u een echte natuurliefhebber? Bij de 10-daagse busreis ‘De nationale parken van Kroatië’ bezoeken we maar liefst 4 parken. Een echte aanrader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Godenwaterval Godafoss

Ook tijdens de Grand Tour door IJsland komen we langs verschillende watervallen, waaronder de Godenwaterval Godafoss. De waterval is een van de grotere watervallen van IJsland en volgens velen ook de mooiste. Wanneer u hier bent geweest, kunt u alleen maar beamen dat dit een stukje spectaculaire natuur is. De waterval is ongeveer 30 meter breed en 12 meter hoog. Een prachtige plek om het perfecte plaatje te schieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. De Vintgar kloof

Ook tijdens de wandelvakantie in Slovenië komen we meerdere watervallen tegen. Zo maken we een geweldige wandeling door de Vintgar kloof. Het eerste deel van de wandeling lopen we over houten paden die door de smalle kloof slingeren. De, door de Radovna rivier uitgesleten, kloof is ongeveer 1,5 kilometer lang en is op sommige plekken wel 250 meter diep. Het water heeft een heldere turquoise kleur en de watervallen en stroomversnellingen zijn schitterend om te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In heel Europa zijn dus prachtige watervallen te bewonderen. Oad neemt u per bus graag mee naar de mooiste plekjes door Europa. Nieuwsgierig naar de volledig verzorgde busreizen?

Bekijk hier de busreizen

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief