Checklist fiets- of wandelvakantie: wat neem ik mee?

Staat uw actieve fiets- of wandelvakantie voor de deur? Dan bent u vast benieuwd wat u allemaal nog bij elkaar moet rapen, voordat u gaat vertrekken. Wij zijn bij Oad is al jarenlang specialist in fiets- en wandelreizen en geven u graag onze tips. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

1. Vergeet de wandelkaart of routegids niet

Heeft u uw individuele fiets- of wandelvakantie bij Oad geboekt? Wij hebben de mooiste routes voor u geselecteerd, zodat u kunt genieten van de prachtige natuur op uw bestemming! Voordat u op reis gaat ontvangt u de fiets- en wandelroutebeschrijvingen en kaartmateriaal. Dit ligt of in het eerste hotel voor u klaar, of u kan het via de mail of per post ontvangen. De routes zijn ook via een app of gps te volgen, maar mocht u het fijn vinden om voorafgaand aan de reis de route fysiek in uw handen te hebben, dan is dit er één voor op uw paklijst.

2. Bekijk de weersvoorspelling

Voordat u op de fiets stapt of uw wandelschoenen aantrekt, wilt u vast weten wat voor weer het is, zodat u daar uw kleding op kan aanpassen. Een heerlijke, zonnige dag? Dan kan een zonnebril en pet niet ontbreken. Een regenachtige dag? Dan wilt u vast uw regenjas en winddichte broek aan. Onze tip? Bekijk vlak voor uw reis online het weer, zodat u daar alvast rekening mee kan houden met het inpakken van uw koffer.

3. Ga op pad met een goed gevulde tas

Door de gratis bagageservice van Oad hoeft u tijdens uw fiets- of wandeltocht gelukkig niet aan uw koffer te denken. Bij aankomst op de volgende locatie, staan uw koffers gewoon al klaar. Wat u dan meeneemt in uw handtas? Nou, wat lekkers voor tussendoor bijvoorbeeld! Denk hierbij wel aan de temperatuur van uw bestemming. Een lekkere notenmix doet het altijd goed.

4. Zorg voor een EHBO set

Daarnaast is het handig om een EHBO set in uw tas te hebben. Bij een actieve vakantie kan het namelijk voorkomen dat u onderweg ergens tegenaan loopt; soms ook letterlijk. In plaats van een restaurantje in de buurt te zoeken, kunt u uzelf of een ander gemakkelijk helpen en de tocht vervolgen door de mooie natuur. Erg handig om bij de hand te hebben dus!

5. Neem een powerbank mee

De wandel- of fietsroute via de app aan het volgen? Dan wilt u een lege batterij voorkomen. Neem daarom een opgeladen powerbank mee, zodat u ook onderweg nog uw telefoon kan opladen. Op die manier bent u altijd bereikbaar.

 

Hopelijk kunt u met deze tips straks zorgeloos gaan genieten van uw fiets- of wandelvakantie. Wilt u weten wat we nog meer aanraden om mee te nemen? Download dan onze handige vakantie paklijst voor wat inspiratie.

Download hier de paklijst

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief